Vetikad on supertoit nii inimesele kui loodusele

Kui siiani on vetikas olnud üks eksootiline taim, mis pärit kaugelt Aasiast, siis nüüd on võimalik oma igapäevast toidulauda rikastada meie oma Euroopa vetes kasvatatud ja korjatud vetikaga.

Vetikaid on lihtne tarbida, sest need sobivad absoluutselt iga toidu hulka. Juba üks teelusikatäis toetab organismi vajalike vitamiinide ja mineraalainetega.

Kasvatusmeetodite poolest jagunevad vetikad kaheks – looduses kasvavad ning kultiveeritud ehk inimese poolt kasvatatud . “Numami on keskendunud just kultiveeritud vetikatele,” selgitab üks ettevõtte asutajatest Priit Kaimer ning räägib lähemalt miks just need vetikad on parimad.

“Kultiveeritud vetikad korjatakse ookeanist nelja kuu vanuselt. Just siis on taim kõige vitamiinirikkam, pehmem ja maitseküllasem.” Peale käsitsi korjamist vetikad sorteeritakse ja koheselt külmutatakse. Seejärel saadetakse need Eestisse, kus need külmkuivatatakse. “Rohkem me neid ei töötlegi. Külmkuivatamine tagab vetikate parima kvaliteedi ja maitsete säilimise ja nad on tarbimiseks valmis,” selgitab Priit  ning lisab et kogu Numami tootmisprotsessi on tunnustatud ka Euroopa Liidu mahemärgiga.

Lisaks sellele, et vetikas on tõeliselt rikkalik mineraalainete ja vitamiinide allikas on nende kasvatamine ja tarbimine kasulik ka loodusele ja ökosüsteemile.

Vetikaid nimetatakse ookeani kopsudeks, sest väidetavalt toodavad nad rohkem hapnikku kui vihmametsad. Vetikad seovad oma eluprotsessi käigus veest süsihappegaasi ja lämmastikku ning vabastavad fotosünteesi läbi vette suurel hulgal hapnikku. Vetikas on 100% puhas ökoloogiline tooraine, mis ei vaja kasvamiseks magevett, põllumaad, väetist ega pestitsiide.

Vetikas on tervisliku ja mitmekülgse toidu toetaja ja sobib nii toortoitlastele kui ka veganitele.

Kus kasutada Numami toor- ja mahevetikaid?

  • hommikupudrus
  • võileiva maitsestamisel (parim avokaadoga!)
  • soolastes panniroogades
  • suppides
  • hummustes
  • võileivamääretes
  • nii soolastes kui magusates smuutides

 

Allikas: Vegan Ajakiri

Comments are closed.