Suitsulõhepasta Atlantic Dulsega

Valmistamise aeg: 15-20 min
Kogus: 3-4le

Koostisosad

  • 250 g suitsulõhet
  • 3-4 teelusikatäit Atlantic Dulset
  • Tudra – või oliiviõli
  • 400 g vahukoort
  • 350 – 400 g meelepärast pastat
  • Peotäis sparglit
  • Soola, pipart või Cayanne’i pipart
  • Riivitud parmesani juustu peale


Valmistamine

  1. Esmalt pane vesi pasta jaoks keema, lisa keeduveele sool. Al dente pasta saab nii, kui keeta pastat pakendil välja toodud keetmiseajast minutijagu vähem.
  2. Seniks kuni pasta keeb kuumuta pannil tudra- või oliiviõli. Aseta lõhe kuubikud pannile mõneks minutiks küpsema. Lisa veel pisut õli ning puista peale 3-4 teelusikatäit Atlantic Dulse helbeid. Prae veidi veel kuni vetikas muudab värvi. Lisa vahukoor ning kuumuta keemiseni. Tõsta pann tulelt.
  3. Kurna pasta. Tõsta natuke pasta keeduvett kõrvale ja ülejäänut kasuta spargli varte keetmiseks. Keeda 1-2 min kuni spargel muutub erkroheliseks. Lisa pasta kastmele juurde. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tundub, et pasta jäi liiga kuivaks, siis lisa juurde eelnevalt kõrvale tõstetud pasta keeduvett.
  4. Serveeri keedetud spargliga ja riivi peale parmesani juustu.

Comments are closed.