Valmistamise aeg: 15-20 min
Kogus: 3-4le
Koostisosad
- 250 g suitsulõhet
- 3-4 teelusikatäit Atlantic Dulset
- Tudra – või oliiviõli
- 400 g vahukoort
- 350 – 400 g meelepärast pastat
- Peotäis sparglit
- Soola, pipart või Cayanne’i pipart
- Riivitud parmesani juustu peale
Valmistamine
- Esmalt pane vesi pasta jaoks keema, lisa keeduveele sool. Al dente pasta saab nii, kui keeta pastat pakendil välja toodud keetmiseajast minutijagu vähem.
- Seniks kuni pasta keeb kuumuta pannil tudra- või oliiviõli. Aseta lõhe kuubikud pannile mõneks minutiks küpsema. Lisa veel pisut õli ning puista peale 3-4 teelusikatäit Atlantic Dulse helbeid. Prae veidi veel kuni vetikas muudab värvi. Lisa vahukoor ning kuumuta keemiseni. Tõsta pann tulelt.
- Kurna pasta. Tõsta natuke pasta keeduvett kõrvale ja ülejäänut kasuta spargli varte keetmiseks. Keeda 1-2 min kuni spargel muutub erkroheliseks. Lisa pasta kastmele juurde. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tundub, et pasta jäi liiga kuivaks, siis lisa juurde eelnevalt kõrvale tõstetud pasta keeduvett.
- Serveeri keedetud spargliga ja riivi peale parmesani juustu.