Munad on alati olnud hommikusöögi üheks nurgakiviks, olenemata sellest, kuidas munad on valmistatud – keedetud, aurutatud, praetud, pudruna või pošeeritud. Viimane viis ehk ilma kooretamuna keetmine pole tegelikult nii keeruline kui arvatakse.
Koostisosad
- 1 muna
- 1/3 klaasi vett
- u pool teelusikatäit äädikat
- Sinki või ¼ avokaadot (V)
- 1 viil leiba
- näpuotsaga Atlantic Wakame vetikat
Valmistamine
- Löö muna lahti mikrolaineahju sobilikku kaussi.
- Vala sisse 1/3 klaasi vett
- Lisa pool teelusikatäit äädikat.
- Kata kauss kaanega ja küpseta täisvõimsusel u 45s, ettevaatlikult eemalda kaas ja vaata, kas munavalge on küps, vajadusel küpseta veel kuni 20s.
- Tõsta muna supilusikaga veest välja
- Pane leiva peale 2 lõiku avokaadot või sinki, sinna peale muna ja sellele näpuotsaga Atlantic Wakame vetikat. Lisandiks kõrvale kurki või tomatit.