Koostisosad
- 400-500g meelepärast pastat
- 1 pakk spinatit-tükeldatuna
- 1 tl Wakame vetikat
- Sool ja pipar (enda maitse järgi)
- 1 lillkapsas (umb 400-500g)
- 100ml magustamata piima (mandli, soja vms)
- 1 sl sidrunimahla
- 1 sl oliiviüli
- 1 tl miso pastat
- 2-3 küünt küüslaauku
- 1 sl kombu vetikat
- Kuni 50g (peotäis) peterselli
- 100g kikerherneid, seeni, brokoli, paprikat või muud meelepärast mida soovid pastapõhjale lisada.
Valmistamine
- Keeda oma valitud pasta vastavalt pakendi juhendile. Nõruta see, ning tõsta kõrvale.
- Sega hulka tükeldatud spinat, sool, pipar ja wakame vetikas.
- Tükelda ja keeda lillkapsas, umbes 10-15 minutit. Lisa keemisel ka meresoola, enda maitse järgi. Kui kapsas on pehme, nõruta see ning viska blenderisse.
- Lisa piim, küüslaauk, sidrunimahl, oliiviõli, miso ning viimaks kombu vetikas, mis annab soolasuse.
- Vala püree potti, kus keetsid lillkapsa ja lisa veidike kuumust. Lisa pasta ja spinat ja sega kuniks kõik on ühtlane ja soe. Lisa veel tükeldatud petersell ja serveeri-naudi.