Marineeritud suvikõrvitsa riisinuudlid

Koostisosad

  • 100ml riisiäädikat
  • 50ml vett
  • 50ml soja
  • 2 sl seesami õli
  • 1 sl agaavi siirupit, või muud magusat vedelikku
  • 2 küünt küüslauku, purustatult
  • 1 sl Wakame vetikat
  • 1 suvikõrvits
  • Riisinuudlid
  • Seesami seemned


Valmistamine

  1. Sega anumas kokku riisiäädikas, vesi, soja, seesami õli, agaavi siirup, purustatud küüslaauk. Lisa sisse tükeldatud suvikõrvits, jäta marineerima umbes 30minutiks.
  2. Prae või grilli marineeritud suvikõrvits, lisa küpsetades aeg-ajalt marinaadi, kui näed et see on aurustunud. Jahtununa tükelda suupärasteks tükkideks.
  3. Keeda riisinuudlid, nõruta vesi välja. Lisa veidike alles jäänud marinaadi, tükelda sisse basiilik ja puista üle seesami seemnetega.
  4. Puista valminud hõrgutisele veel peale basiilikut ning wakame wetikat, et tuua välja soolasus ja kõik maitsed.

Comments are closed.