Koostisosad
- 100ml riisiäädikat
- 50ml vett
- 50ml soja
- 2 sl seesami õli
- 1 sl agaavi siirupit, või muud magusat vedelikku
- 2 küünt küüslauku, purustatult
- 1 sl Wakame vetikat
- 1 suvikõrvits
- Riisinuudlid
- Seesami seemned
Valmistamine
- Sega anumas kokku riisiäädikas, vesi, soja, seesami õli, agaavi siirup, purustatud küüslaauk. Lisa sisse tükeldatud suvikõrvits, jäta marineerima umbes 30minutiks.
- Prae või grilli marineeritud suvikõrvits, lisa küpsetades aeg-ajalt marinaadi, kui näed et see on aurustunud. Jahtununa tükelda suupärasteks tükkideks.
- Keeda riisinuudlid, nõruta vesi välja. Lisa veidike alles jäänud marinaadi, tükelda sisse basiilik ja puista üle seesami seemnetega.
- Puista valminud hõrgutisele veel peale basiilikut ning wakame wetikat, et tuua välja soolasus ja kõik maitsed.